ONDERVERENIGINGEN

Ceres is een aantal onderverenigingen rijk. Deze verenigingen houden zich bezig met een bepaalde hobby zoals toneelspelen, zeilen, paardrijden of schieten. Ieder lid kan meedoen met deze activiteiten of ze zelf organiseren.

W.S.Z. Ipharra
W.S.Z. Ipharra is de grootste ondervereniging van W.S.V. Ceres. Wij organiseren door het hele jaar verschillende activiteiten. Zo organiseren wij elk jaar een mosseldiner voor alle verenigingshuizen, dit is een avond met heerlijk eten, live muziek, drank die rijkelijk vloeit en een voedselgevechtje hier en daar. 

Ook organiseren wij elk jaar een zeilweekend naar Friesland. Wij huren dan enkele boten af om dan een beetje te gaan touren door mooie wateren van het hoge noorden. 

Maar een zeilvereniging is natuurlijk niets zonder zeilboot. Wij hebben dan ook sinds 2017 een Valk in Wageningen liggen. Voor leden van Ipharra is deze gratis te gebruiken en voor niet leden is deze tegen een schappelijk prijsje te huren. 

Daarnaast organiseren wij ook verschillende borrels voor onze leden. Want de beste stuurlui staan immers aan de bar.”

W.S.T.V. “Pierrot et Colombine”
“De W.S.T.V. “Pierrot et Colombine” is de toneelvereniging van Ceres. Wij voeren het hele jaar door verschillende producties op, van klassieke en moderne toneelstukken tot musicals. Heb je helemaal geen ervaring met toneelspelen maar lijkt het je leuk om te acteren en met toneel bezig te zijn? Of speel je juist al jaren de sterren van de hemel? Je bent bij ons altijd welkom! Er valt voor iedereen een rol te spelen binnen onze vereniging: acteren, decor bouwen, kostuums maken, allerlei uitjes en voorstellingen organiseren. Er is bij ons, naast onze daverende toneelstukken, nog veel meer activiteit: Wilde bonte avonden, prachtige diners en bijzondere uitjes naar andere theatervoorstellingen!

Als je meer informatie over ons wilt weten kan je naar www.wstv.nl gaan!

W.S.R.V. Rough Riders
Voor degenen die van paarden houden is de W.S.R.V. Rough Riders een goede keuze. Door de geschiedenis heen waren vele Leden zo onlosmakelijk verbonden met de paardensport dat de Vereniging vroeger zelfs een paardenstal telde! Jachtritten werden gereden vanuit de Sociëteit en ook de paarden waren dikwijls aan de bar te vinden na de jacht. Tegenwoordig is het jachtaspect verdwenen, maar de borrels niet én is er nog genoeg te doen: Leden zonder rijervaring kunnen hier hun paardrijlessen voor beginners nemen, en voor de doorgewinterde ruiters zijn er bosritten of springlessen mogelijk. De afgelopen jaren is in samenwerking met andere Onderverenigingen een renbaan bezocht, waarbij stijlvolle hoeden en jacquets ook van de partij waren. Elk jaar zijn de Rough Riders ook van de partij bij Kasteel Hoekelum in Bennekom om daar het Concours Hippique in goede banen te leiden. Bij dit concours zal ook de Senaat der W.S.V Ceres aanwezig zijn met hun Mailcoach, compleet in gepaste kledij en voortgetrokken door een stel prachtige rossen.

W.S.S. Transvaal
Na jaren uitblijven is vanaf 2017 is de schietopleiding weer geherintroduceerd. Twintig Leden mogen onder begeleiding genieten van theorie- en simulatie avonden op de kazerne en mochten zij uiteindelijk zelfs als ware basisschutters scherpschieten met de Colt C7!Als eerbetoon aan de oorlogsveteranen staan er ieder jaar Leden van Transvaal in ceremonieel tenue bij de ingang van zowel de Aula als Hotel de Wereld als erewacht opgesteld. Zij zorgen voor een gepast ontvangst voor de veteranen.

Met een groep van twaalf lopers en één verzorger heeft de W.S.S. Transvaal in de zomer van 2017 wederom de bekendste militaire mars getrotseerd. Na zich vier dagen lang weerbaar te hebben getoond, was het tijd voor een welverdiend biertje.

Waar het gewone volk op Prinsjesdag voor de buis gekluisterd zit, maken de Leden van Transvaal deze van veel dichterbij mee: opgesteld op het Binnenhof, in uniform en met wapen. De uren stilstaan werden beloond met knipoogjes van koningin Máxima en een Kwibusrit terug naar Wageningen.

W.S.D.V. Caïssa
Als hoeder van de strategische gedachtegang zijn wij constant bezig onze wilde ideeën uit te werken binnen de grenzen van de kroeg. Ieder jaar zijn er vier Leden die zich over deze uiterst belangrijke taak ontfermen. Standaard organiseren we jaarlijks een pokertoernooi en een spelavond waarin verscheidene gezelschapsspellen de ronde doen. Daarnaast hebben we alle ruimte om ons te storten in het breinstormen over nieuwe ludieke evenementen die passen binnen ons gedachtegoed. Wij staan open voor iedereen, dus voel je vooral welkom om een avond samen de hersens te komen kraken!”