BANDS

The Chestnut
Met de band eten, repeteren en borrelen wij iedere woensdag samen op Ceres. Naast dat we regelmatig optredens hebben door heel Nederland, gaan we ook jaarlijks op tournee naar Frankrijk. Dit combineren we met een legendarische vakantie waarbij we lekker cultuur snuiven, wijnen en steevast gaan waterskiën. Onze band bestaat uit twee saxen, drums, bas, gitaar, toetsen en twee vocalisten. Met onze tijdloze hitjes zorgen wij ervoor dat het een feestje wordt; of het nou je 50 jarige jubileum van je grootouders is, een zondagavond in kroeg om de hoek of het voorprogramma van de Edwin Evers Band voor 1200 man! Aankomend jaar zijn wij weer opzoek naar nieuw muzikaal talent wat onze band kan versterken dus schroom niet en schrijf je in!

The Falcons

The Falcons is een pop-rock coverband die overal een feestje van maken! Met een repertoire van Bruno Mars tot Queen en van swingende blues tot gierende solo’s, is er voor ieder wat wils. We spelen onze medleys op studentenfeesten, festivals en bruiloften door heel Nederland. Regelmatig zetten we ook een feestje op Ceres op z’n kop. ’s Zomers slaan we onze vleugels uit en touren we een week door de Ardennen waar we de leukste avonturen beleven. Dit alles maakt ons niet alleen tot een succesvolle band, maar bovenal een hechte vriendengroep. Dat is terug te zien in de show! Meer informatie (en boekingen) te vinden via www.the-falcons.nl.

De Ceresband

De Ceresband mag zich met haar bestaan van ruim 90 jaar met recht ’s Lands Oudste Studenten Jazz- en Dixielandorkest noemen. Sinds 1926 is de Ceresband van de partij op de mooiste feesten, huwelijken en andere gelegenheden waar een lekker muziekje niet mag ontbreken. Zo zijn we goede vrienden geworden met de Kraaien in het hoogste gebouw van Den Haag, hebben we elk jaar een jazznight met andere studentenjazzbands, vertrekken wij in het voorjaar naar de zonnige Côte d’Azur voor een heerlijk weekje muziek maken en van de zon genieten tijdens het filmfestival in Cannes en hebben wij Naomi Campbell daar nog ontvangen met champagne, kaviaar en onze dartelende deuntjes.

De band bestaat op dit moment uit een viertal blazers (trompet, altsax, tenorsax en klarinet), zang, drums, basgitaar, gitaar, piano en een manager. Lijkt het je wat om onze band te komen versterken? Om in Cannes op straat herkend te worden en daar tussen alle filmsterren rond te mogen lopen? Schrijf je tijdens de AID in bij Ceres! Bezoek onze site (www.ceresband.nl) voor meer informatie en vele mooie foto’s. We zijn dit jaar op zoek naar een nieuwe trombonist, tenorsaxofonist en klarinettist, dus als jij jezelf altijd al als de nieuwe Stan Getz gezien hebt is nu je kans!

W.S.Z.K Malac Banda

“Ference Tury, één van de bevrijden tijdens de opstand in Hongarije tegen de Russische overheersers, komt als afgestudeerde bosbouwer in 1956 aan in Wageningen. Als hij in 1959 een eerstejaars van de studentenvereniging Ceres een Pools liedje hoort neuriën, beginnen deze twee heren samen muziek te maken die hen doet denken aan hun vaderlanden. Zo werd de W.S.Z.K. Malac Banda opgericht, en zo maakt al meer dan 50 jaar een voortdurend wisselende groep studenten muziek die haar oorsprong vindt in Roemenië en Hongarije.

Een optreden van de Malac Banda neemt de luisteraar mee van opzwepende Hongaarse Csardas tot melancholische walsjes tot Roemeense Klezmer en van Russische volksliederen tot Franse gypsy swing zoals we die van de Hot Club de France kennen. De bas, piano en gitaar vormen de basis voor de viool en de klarinet om dan weer vliegensvlugge, dan weer gevoelig langzame melodieën te produceren. Het cymbaal zweeft hier als het ware tussenin en hij wisselt daverende rubato’s met lieflijke melodie’tjes af. Zojuist is hun elfde album opgenomen, dus zij staan klaar om al hun nieuwe materiaal ten gehore te brengen!

Zie ook onze website http://www.malacbanda.nl/