The Chestnut
Met de band eten en repeteren wij iedere woensdagavond. Optredens worden steevast aangevuld met een dikke hospitality rider en de jaarlijkse tournee is in één woord: legendarisch. Twee saxen, drums, bas, gitaar, toetsen en zang zorgen altijd weer voor een spetterend feestje. Of het nou de zestigste verjaardag van je opa en oma is in hun huiskamer, het voorprogramma van de Edwin Evers Band voor 1200 man, krabben spotten op het strand, kaas proeven of waterskiën, helemaal niets is ons te gek. Aankomend jaar zijn we op zoek naar nieuw muzikaal talent voor zowel bas, toetsen & sax, dus als dit je wat lijkt, schrijf je dan in!

The Falcons
The Falcons is een pop-rock coverband die overal een feestje van maken! Met een repertoire van Bruno Mars tot Queen en van swingende blues tot gierende solo’s, is er voor ieder wat wils. We spelen onze medleys op studentenfeesten, festivals en bruiloften door heel Nederland. Regelmatig zetten we ook een feestje op Ceres op z’n kop. ’s Zomers slaan we onze vleugels uit en touren we een week door de Ardennen waar we de leukste avonturen beleven. Dit alles maakt ons niet alleen tot een succesvolle band, maar bovenal een hechte vriendengroep. Dat is terug te zien in de show! Meer informatie (en boekingen) te vinden via www.the-falcons.nl.

De Ceresband
De Ceresband mag zich met haar bestaan van ruim 90 jaar met recht ’s Lands Oudste Studenten Jazz- en Dixielandorkest noemen. Sinds 1926 is de Ceresband van de partij op de mooiste feesten, huwelijken en andere gelegenheden waar een lekker muziekje niet mag ontbreken. Zo zijn we goede vrienden geworden met de Kraaien in het hoogste gebouw van Den Haag, hebben we elk jaar een jazznight met andere studentenjazzbands, vertrekken wij in het voorjaar naar de zonnige Côte d’Azur voor een heerlijk weekje muziek maken en van de zon genieten tijdens het filmfestival in Cannes en hebben wij Naomi Campbell daar nog ontvangen met een champagne, kaviaar en onze dartelende deuntjes.

De band bestaat op dit moment uit een viertal blazers (trompet, altsax, tenorsax en klarinet), zang, drums, basgitaar, gitaar, piano en een manager. Lijkt het je wat om onze band te komen versterken? Om in Cannes op straat herkend te worden en daar tussen alle filmsterren rond te mogen lopen? Schrijf je tijdens de AID in bij Ceres! Bezoek onze site (www.ceresband.nl) voor meer informatie en vele mooie foto’s. We zijn dit jaar op zoek naar een nieuwe trombonist, tenorsaxofonist en klarinettist, dus als jij jezelf altijd al als de nieuwe Stan Getz gezien hebt is nu je kans!

W.S.Z.K Malac Banda

Ference Tury, één van de bevrijden tijdens de opstand in Hongarije tegen de Russische overheersers, komt als afgestudeerde bosbouwer in 1956 aan in Wageningen. Als hij in 1959 een eerstejaars van de studentenvereniging Ceres een Pools liedje hoort neuriën, beginnen deze twee heren samen muziek te maken die hen doet denken aan hun vaderlanden. Zo werd de W.S.Z.K. Malac Banda opgericht, en zo maakt al meer dan 50 jaar een voortdurend wisselende groep studenten muziek die haar oorsprong vindt in Roemenië en Hongarije.

Een optreden van de Malac Banda neemt de luisteraar mee van opzwepende Hongaarse Csardas tot melancholische walsjes tot Roemeense Klezmer en van Russische volksliederen tot Franse gypsy swing zoals we die van de Hot Club de France kennen. De bas, piano en gitaar vormen de basis voor de viool en de klarinet om dan weer vliegensvlugge, dan weer gevoelig langzame melodieën te produceren. Het cymbaal zweeft hier als het ware tussenin en hij wisselt daverende rubato’s met lieflijke melodie’tjes af. Zojuist is hun elfde album opgenomen, dus zij staan klaar om al hun nieuwe materiaal ten gehore te brengen!

Zie ook onze website http://www.malacbanda.nl/

Gala commissie

Elk jaar organiseren 4 mensen een onvergetelijk gala. Een avond waarin alle vrouwen flaneren in de mooiste jurken en de mannen in hun pak. De mannen vragen door middel van een blauwe brief met zilveren letters de vrouwen en de vrouwen antwoorden met een roze brief met gouden letters. Er kan worden gedineerd op locatie, waarna het echte feest los barst.

https://www.youtube.com/watch?v=UuDzaspzrAk

Film en Foto commissie (FIFO)

Fifo is de film en foto commissie en daarnaast een hechte vriendengroep. Het is een gemengd gezelschap waarin je alle fijne kneepjes leert over film en foto’s maken. Zij schieten de allermooiste kiekjes, promofilmpjes en aftermovies tijdens Kroeg-en externe evenementen. Op deze manier kan iedereen nog nagenieten van de (on)vergetelijke feestjes.

Algemene introductie dagen commissie (AID)

De AID-commissie organiseert de activiteiten tijdens de Algemene Introductie Dagen op Ceres, een week vol feest en plezier. Deze commissie bestaat uit vijf leden die tijdens periode 6 en de gehele zomer bezig zijn met de voorbereidingen. Zij halen sponsoren binnen, regelen de artiesten, de aankleding en zorgen ervoor dat iedereen een logeerplekje heeft. Bij hen kan je ook terecht met al je vragen over de vereniging, het lidmaatschap en andere zaken. Je kunt ze tijdens elk feest wel vinden achter de infobalie in een rood shirt!

Stupéfête commissie

Stupéfête is een commissie die zich bezighoudt met de organisatie van een groot driedaags feest bij Ceres in de jaren dat er geen lustrum is. Op de eerste dag wordt er een feest en activiteit georganiseerd op een externe locatie, op de andere twee dagen zijn de feesten op Ceres zelf. Het hele pand wordt omgebouwd in een thema en eerstejaars krijgen de kans hun eigen bar te bouwen. Op de avonden zelf komt iedereen verkleed in het thema van de avond. Ook vrienden van vroeger en studenten uit andere steden komen graag naar Wageningen deze dagen.

Almanak commissie

De Almanak Redactie is een commissie die in het begin van het jaar 2 periodes lang aan de Almanak werkt. De Almanak is een soort jaarboek, met alles wat er in een jaar op de vereniging is gebeurd. Alle jaarclubs, onderverenigingen, huizen, gezelschappen, commissies en bands hebben een plekje hierin. In februari is de Almanakuitreiking, een groot feest, niet alleen voor de Almanak Redactie zelf maar voor alle leden. Iedereen staat namelijk te trappelen om de Almanak met eigen ogen te aanschouwen.

W.S.D.V. Caïssa
Caïssa staat centraal als een ondervereniging die zich vooral bezighoudt met het individuele intellect. Dit wordt gestimuleerd door Leden zich bezig te laten houden met activiteiten als schaken, klaverjassen, bridgen en dammen. Bovendien wordt er jaarlijks een pokertoernooi georganiseerd. Deze is niet alleen voor de interne Leden van de ondervereniging zelf, maar ook bedoeld voor alle Leden. Op deze manier is het mogelijk kennis te maken met Caïssa. Voor Leden is met name het schaken een bezigheid van ontspanning. Je hoeft je immers maar op één dingen te focussen; zorgen dat jouw tegenstander ‘mat gaat'. Tip: vergeet niet door alle inspanning jouw bier. Gaat er dan een keer een belangrijk schaakstuk van tafel; tja, dat is inderdaad behoorlijk balen. Zeker als je gewed hebt (als man zijnde) de hele avond met een scrunchie rond te lopen indien jij verliest.  Dit maakt schaken dan ook net iets spannender…

 

W.S.Z. Ipharra
W.S.Z. Ipharra is de zeilondervereniging van Ceres. Elk jaar organiseren zij verschillende activiteiten zoals strandzeilen. In een blokart crossen zij het strand af om buiten het zeilseizoen toch te flaneren. Daarnaast is er het jaarlijkse zeilweekend van Ipharra. Een episch weekend wat al menig niet-zeiler heeft overtuigd van de magie van het water in combinatie met een treetje bier. Met een groep die elk jaar toeneemt in aantal, verkennen zij de meren van Friesland en zetten zij menig kroeg volledig op zijn kop. Door de groeiende band met de zeilvereniging Vada in Wageningen, heeft Ipharra het kunnen realiseren een eigen zeilboot te gaan kopen. Deze zeilboot kan door Ipharra leden worden afgeschreven mits ze goed genoeg kunnen zeilen. Soms zal er ook een georganiseerde borrel zijn bij Vada om te laten zien waar we écht goed in zijn.

 

W.S.R.V. Rough Riders
Op 16 december 1925 werd de Wageningse Studenten Ruitervereniging Rough Riders opgericht door een kleine groep oud-cavaleristen. Na mobilisatie in het leger waren er geen cavaleristen meer nodig, waardoor zij zijn gaan studeren na hun dienst. Een deel van deze oud-cavaleristen ging studeren in Wageningen en gedurende hun studie bleven zij zich interesseren voor paarden en besloten zich samen te voegen tot een Vereniging.De naam Rough Riders is ontleend aan de First United States Volunteer Cavalry, een regiment opgericht in 1898 door Theodore Roosevelt, dat in de volksmond Rough Riders werd genoemd. Onder de vrijwilligers van dit regiment, dat als doel had de Spanjaarden uit Cuba te verdrijven, was een sheriff uit Arizona, Bucky O’Neall. Hij was aanvoerder en kapitein van een onderdeel van de Rough Riders. O’Neall meende niet door vijandelijke kogels geraakt te kunnen worden en bleef fier op zijn paard zitten tot het noodlot toe sloeg. Zijn beeltenis wordt gebruikt als wapen van de Rough Riders.Helaas, nam in de loop der jaren het enthousiasme voor paardensport af, waardoor de Vereniging kleiner werd. Dit werd ongedaan gemaakt met een heroprichting op 18 oktober 1940. Hierop volgde erkenning als Ondervereniging van het W.S.C. op 15 november 1940, waarna het een traditie werd om jachten te rijden vanaf de Sociëteit. Deze jachten duurde echter maar een half uur, waarna de ruiters samen met de paarden aan de bar plaats namen om te genieten van een welverdiend biertje.Vele jaren hebben de Rough Riders een wimpel voor de meest actieve Ondervereniging mogen ontvangen van de Senaat. Er werden vele activiteiten georganiseerd zoals rijlessen en onderlinge spring- en menwedstrijden. Ook werden er activiteiten georganiseerd met andere Onderverenigingen, met als voorbeeld bezoekjes aan de renbaan Duindigt. Met de dames in het lang en met grote hoed en de heren in jacquet waren het stijlvolle dagen met veel plezier.

Een van de hoogtepunten voor de W.S.R. Rough Riders in het jaar, is het Concours Hippique Hoekelum. Hierbij helpen de Leden mee om het evenement goed te laten verlopen. Tijdens deze dag presenteert ook de Senaat zich op de prachtige, reeds gerenoveerde Mailcoach.

In de toekomst verwachten wij dat de W.S.R. Rough Riders zal groeien en nog vele heugelijke evenementen zal organiseren, waar volop van de paardensport en de daarbij behorende pracht en praal genoten kan worden.

W.S.S. Transvaal
Na jaren uitblijven is vanaf 2017 is de schietopleiding weer geherintroduceerd. Twintig Leden mogen onder begeleiding genieten van theorie- en simulatie avonden op de kazerne en mochten zij uiteindelijk zelfs als ware basisschutters scherpschieten met de Colt C7!Als eerbetoon aan de oorlogsveteranen staan er ieder jaar Leden van Transvaal in ceremonieel tenue bij de ingang van zowel de Aula als Hotel de Wereld als erewacht opgesteld. Zij zorgen voor een gepast ontvangst voor de veteranen.

Met een groep van twaalf lopers en één verzorger heeft de W.S.S. Transvaal in de zomer van 2017 wederom de bekendste militaire mars getrotseerd. Na zich vier dagen lang weerbaar te hebben getoond, was het tijd voor een welverdiend biertje.

Waar het gewone volk op Prinsjesdag voor de buis gekluisterd zit, maken de Leden van Transvaal deze van veel dichterbij mee: opgesteld op het Binnenhof, in uniform en met wapen. De uren stilstaan werden beloond met knipoogjes van koningin Máxima en een Kwibusrit terug naar Wageningen.

 

W.S.T.V. Pierrot Et Colombine
De WSTV “Pierrot et Colombine” is de toneelvereniging van Ceres. Wij voeren het hele jaar door verschillende producties op: van klassieke stukken tot musicals. Voor zowel ervaren als onervaren toneelspelers bieden wij theaterlessen. Dus heb je nog nooit toneel gespeeld, maar lijkt het je wel heel erg leuk? Of sta je juist al jaren te shinen op de planken? Je bent hoe dan ook meer dan welkom! Maar ook achter de schermen is er van alles te doen. Zo zijn er mensen die kostuums maken en de mooiste decors bouwen om zo een prachtig geheel neer te zetten.

Daarnaast organiseren we ook nog allerlei activiteiten zoals diners, bonte avonden en uitjes naar theatervoorstellingen!

Meer informatie vind je op www.wstv.nl

The Chestnut

Met de band eten en repeteren wij iedere woensdagavond. Optredens worden steevast aangevuld met een dikke hospitality rider en de jaarlijkse tournee is in één woord: legendarisch. Twee saxen, drums, bas, gitaar, toetsen en zang zorgen altijd weer voor een spetterend feestje. Of het nou de zestigste verjaardag van je opa en oma is in hun huiskamer, het voorprogramma van de Edwin Evers Band voor 1200 man, krabben spotten op het strand, kaas proeven of waterskiën, helemaal niets is ons te gek. Aankomend jaar zijn we op zoek naar nieuw muzikaal talent voor zowel bas, toetsen & sax, dus als dit je wat lijkt, schrijf je dan in!

The Falcons
The Falcons is een pop-rock coverband die overal een feestje van maken! Met een repertoire van Bruno Mars tot Queen en van swingende blues tot gierende solo’s, is er voor ieder wat wils. We spelen onze medleys op studentenfeesten, festivals en bruiloften door heel Nederland. Regelmatig zetten we ook een feestje op Ceres op z’n kop. ’s Zomers slaan we onze vleugels uit en touren we een week door de Ardennen waar we de leukste avonturen beleven. Dit alles maakt ons niet alleen tot een succesvolle band, maar bovenal een hechte vriendengroep. Dat is terug te zien in de show! Meer informatie (en boekingen J) te vinden via www.the-falcons.nl.

De Ceresband

De Ceresband mag zich met haar bestaan van ruim 90 jaar met recht ’s Lands Oudste Studenten Jazz- en Dixielandorkest noemen. Sinds 1926 is de Ceresband van de partij op de mooiste feesten, huwelijken en andere gelegenheden waar een lekker muziekje niet mag ontbreken. Zo zijn we goede vrienden geworden met de Kraaien in het hoogste gebouw van Den Haag, hebben we elk jaar een jazznight met andere studentenjazzbands, vertrekken wij in het voorjaar naar de zonnige Côte d’Azur voor een heerlijk weekje muziek maken en van de zon genieten tijdens het filmfestival in Cannes en hebben wij Naomi Campbell daar nog ontvangen met een champagne, kaviaar en onze dartelende deuntjes.

De band bestaat op dit moment uit een viertal blazers (trompet, altsax, tenorsax en klarinet), zang, drums, basgitaar, gitaar, piano en een manager. Lijkt het je wat om onze band te komen versterken? Om in Cannes op straat herkend te worden en daar tussen alle filmsterren rond te mogen lopen? Schrijf je tijdens de AID in bij Ceres! Bezoek onze site (www.ceresband.nl) voor meer informatie en vele mooie foto’s. We zijn dit jaar op zoek naar een nieuwe trombonist, tenorsaxofonist en klarinettist, dus als jij jezelf altijd al als de nieuwe Stan Getz gezien hebt is nu je kans!

W.S.Z.K Malac Banda

Ference Tury, één van de bevrijden tijdens de opstand in Hongarije tegen de Russische overheersers, komt als afgestudeerde bosbouwer in 1956 aan in Wageningen. Als hij in 1959 een eerstejaars van de studentenvereniging Ceres een Pools liedje hoort neuriën, beginnen deze twee heren samen muziek te maken die hen doet denken aan hun vaderlanden. Zo werd de W.S.Z.K. Malac Banda opgericht, en zo maakt al meer dan 50 jaar een voortdurend wisselende groep studenten muziek die haar oorsprong vindt in Roemenië en Hongarije.

Een optreden van de Malac Banda neemt de luisteraar mee van opzwepende Hongaarse Csardas tot melancholische walsjes tot Roemeense Klezmer en van Russische volksliederen tot Franse gypsy swing zoals we die van de Hot Club de France kennen. De bas, piano en gitaar vormen de basis voor de viool en de klarinet om dan weer vliegensvlugge, dan weer gevoelig langzame melodieën te produceren. Het cymbaal zweeft hier als het ware tussenin en hij wisselt daverende rubato’s met lieflijke melodie’tjes af. Zojuist is hun elfde album opgenomen, dus zij staan klaar om al hun nieuwe materiaal ten gehore te brengen!

Zie ook onze website http://www.malacbanda.nl/

Gala commissieElk jaar organiseren 4 mensen een onvergetelijk gala. Een avond waarin alle vrouwen flaneren in de mooiste jurken en de mannen in hun pak. De mannen vragen door middel van een blauwe brief met zilveren letters de vrouwen en de vrouwen antwoorden met een roze brief met gouden letters. Er kan worden gedineerd op locatie, waarna het echte feest los barst.

https://www.youtube.com/watch?v=UuDzaspzrAk

 

Film en Foto commissie (FIFO)Fifo is de film en foto commissie. Het is een gemengd gezelschap waarin je alle fijne kneepjes leert over film en foto’s maken. Zij schieten de allermooiste kiekjes, promofilmpjes en aftermovies tijdens Kroeg-en externe evenementen. Op deze manier kan iedereen nog nagenieten van de (on)vergetelijke feestjes.

 

Algemene introductie dagen commissie (AID)De AID-commissie organiseert de activiteiten tijdens de Algemene Introductie Dagen op Ceres, een week vol feest en plezier. Deze commissie bestaat uit vijf leden die tijdens periode 6 en de gehele zomer bezig zijn met de voorbereidingen. Zij halen sponsoren binnen, regelen de artiesten, de aankleding en zorgen ervoor dat iedereen een logeerplekje heeft. Bij hen kan je ook terecht met al je vragen over de vereniging, het lidmaatschap en andere zaken. Je kunt ze tijdens elk feest wel vinden achter de infobalie in een rood shirt!

Stupéfête commissie

Stupéfête is een commissie die zich bezighoudt met de organisatie van een groot driedaags feest bij Ceres in de jaren dat er geen lustrum is. Op de eerste dag wordt er een feest en activiteit georganiseerd op een externe locatie, op de andere twee dagen zijn de feesten op Ceres zelf. Het hele pand wordt omgebouwd in een thema en eerstejaars krijgen de kans hun eigen bar te bouwen. Op de avonden zelf komt iedereen verkleed in het thema van de avond. Ook vrienden van vroeger en studenten uit andere steden komen graag naar Wageningen deze dagen.

Almanak commissie

De Almanak Redactie is een commissie die in het begin van het jaar 2 periodes lang aan de Almanak werkt. De Almanak is een soort jaarboek, met alles wat er in een jaar op de vereniging is gebeurd. Alle jaarclubs, onderverenigingen, huizen, gezelschappen, commissies en bands hebben een plekje hierin. In februari is de Almanakuitreiking, een groot feest, niet alleen voor de Almanak Redactie zelf maar voor alle leden. Iedereen staat namelijk te trappelen om de Almanak met eigen ogen te aanschouwen.

W.S.D.V. Caïssa
Caïssa staat centraal als een ondervereniging die zich vooral bezighoudt met het individuele intellect. Dit wordt gestimuleerd door Leden zich bezig te laten houden met activiteiten als schaken, klaverjassen, bridgen en dammen. Bovendien wordt er jaarlijks een pokertoernooi georganiseerd. Deze is niet alleen voor de interne Leden van de ondervereniging zelf, maar ook bedoeld voor alle Leden. Op deze manier is het mogelijk kennis te maken met Caïssa. Voor Leden is met name het schaken een bezigheid van ontspanning. Je hoeft je immers maar op één dingen te focussen; zorgen dat jouw tegenstander ‘mat gaat’. Tip: vergeet niet door alle inspanning jouw bier. Gaat er dan een keer een belangrijk schaakstuk van tafel; tja, dat is inderdaad behoorlijk balen. Zeker als je gewed hebt (als man zijnde) de hele avond met een scrunchie rond te lopen indien jij verliest. Dit maakt schaken dan ook net iets spannender…

 

W.S.Z. Ipharra
W.S.Z. Ipharra is de zeilondervereniging van Ceres. Elk jaar organiseren zij verschillende activiteiten zoals strandzeilen. In een blokart crossen zij het strand af om buiten het zeilseizoen toch te flaneren. Daarnaast is er het jaarlijkse zeilweekend van Ipharra. Een episch weekend wat al menig niet-zeiler heeft overtuigd van de magie van het water in combinatie met een treetje bier. Met een groep die elk jaar toeneemt in aantal, verkennen zij de meren van Friesland en zetten zij menig kroeg volledig op zijn kop. Door de groeiende band met de zeilvereniging Vada in Wageningen, heeft Ipharra het kunnen realiseren een eigen zeilboot te gaan kopen. Deze zeilboot kan door Ipharra leden worden afgeschreven mits ze goed genoeg kunnen zeilen. Soms zal er ook een georganiseerde borrel zijn bij Vada om te laten zien waar we écht goed in zijn.

W.S.R.V. Rough Riders

Op 16 december 1925 werd de Wageningse Studenten Ruitervereniging Rough Riders opgericht door een kleine groep oud-cavaleristen. Na mobilisatie in het leger waren er geen cavaleristen meer nodig, waardoor zij zijn gaan studeren na hun dienst. Een deel van deze oud-cavaleristen ging studeren in Wageningen en gedurende hun studie bleven zij zich interesseren voor paarden en besloten zich samen te voegen tot een Vereniging.De naam Rough Riders is ontleend aan de First United States Volunteer Cavalry, een regiment opgericht in 1898 door Theodore Roosevelt, dat in de volksmond Rough Riders werd genoemd. Onder de vrijwilligers van dit regiment, dat als doel had de Spanjaarden uit Cuba te verdrijven, was een sheriff uit Arizona, Bucky O’Neall. Hij was aanvoerder en kapitein van een onderdeel van de Rough Riders. O’Neall meende niet door vijandelijke kogels geraakt te kunnen worden en bleef fier op zijn paard zitten tot het noodlot toe sloeg. Zijn beeltenis wordt gebruikt als wapen van de Rough Riders.Helaas, nam in de loop der jaren het enthousiasme voor paardensport af, waardoor de Vereniging kleiner werd. Dit werd ongedaan gemaakt met een heroprichting op 18 oktober 1940. Hierop volgde erkenning als Ondervereniging van het W.S.C. op 15 november 1940, waarna het een traditie werd om jachten te rijden vanaf de Sociëteit. Deze jachten duurde echter maar een half uur, waarna de ruiters samen met de paarden aan de bar plaats namen om te genieten van een welverdiend biertje.Vele jaren hebben de Rough Riders een wimpel voor de meest actieve Ondervereniging mogen ontvangen van de Senaat. Er werden vele activiteiten georganiseerd zoals rijlessen en onderlinge spring- en menwedstrijden. Ook werden er activiteiten georganiseerd met andere Onderverenigingen, met als voorbeeld bezoekjes aan de renbaan Duindigt. Met de dames in het lang en met grote hoed en de heren in jacquet waren het stijlvolle dagen met veel plezier.

Een van de hoogtepunten voor de W.S.R. Rough Riders in het jaar, is het Concours Hippique Hoekelum. Hierbij helpen de Leden mee om het evenement goed te laten verlopen. Tijdens deze dag presenteert ook de Senaat zich op de prachtige, reeds gerenoveerde Mailcoach.

In de toekomst verwachten wij dat de W.S.R. Rough Riders zal groeien en nog vele heugelijke evenementen zal organiseren, waar volop van de paardensport en de daarbij behorende pracht en praal genoten kan worden.

W.S.S. TransvaalNa jaren uitblijven is vanaf 2017 is de schietopleiding weer geherintroduceerd. Twintig Leden mogen onder begeleiding genieten van theorie- en simulatie avonden op de kazerne en mochten zij uiteindelijk zelfs als ware basisschutters scherpschieten met de Colt C7!Als eerbetoon aan de oorlogsveteranen staan er ieder jaar Leden van Transvaal in ceremonieel tenue bij de ingang van zowel de Aula als Hotel de Wereld als erewacht opgesteld. Zij zorgen voor een gepast ontvangst voor de veteranen.

Met een groep van twaalf lopers en één verzorger heeft de W.S.S. Transvaal in de zomer van 2017 wederom de bekendste militaire mars getrotseerd. Na zich vier dagen lang weerbaar te hebben getoond, was het tijd voor een welverdiend biertje.

Waar het gewone volk op Prinsjesdag voor de buis gekluisterd zit, maken de Leden van Transvaal deze van veel dichterbij mee: opgesteld op het Binnenhof, in uniform en met wapen. De uren stilstaan werden beloond met knipoogjes van koningin Máxima en een Kwibusrit terug naar Wageningen.

W.S.T.V. Pierrot Et Colombine


De WSTV “Pierrot et Colombine” is de toneelvereniging van Ceres. Wij voeren het hele jaar door verschillende producties op: van klassieke stukken tot musicals. Voor zowel ervaren als onervaren toneelspelers bieden wij theaterlessen. Dus heb je nog nooit toneel gespeeld, maar lijkt het je wel heel erg leuk? Of sta je juist al jaren te shinen op de planken? Je bent hoe dan ook meer dan welkom! Maar ook achter de schermen is er van alles te doen. Zo zijn er mensen die kostuums maken en de mooiste decors bouwen om zo een prachtig geheel neer te zetten.

Daarnaast organiseren we ook nog allerlei activiteiten zoals diners, bonte avonden en uitjes naar theatervoorstellingen!

Meer informatie vind je op www.wstv.nl